Tuesday, January 13, 2009

Könyves megfelELEK...

Na ez gyorsabb lesz mint az előző :) Az utóbbi pár évben gyakorlatilag a kedvenceim kerültek leginkább sorra vetésforgóban, új könyvet nem sokat olvastam, főleg a kedvencem újonnan kiadott könyveit. 8-9 éve rákattantam az angolul olvasásra amikor hirtelen nyelvvizsgáznom kellett, azóta magyarul alig olvastam. Igaz amiket szeretek, sajnos nem adták ki még magyarul, vagy már csak antikvárumban 3 éves előjegyzéssel lehet levadászni 5x annyiért, mintha meghozatom az eredetit... A néhány "egyszerisbővensokvoltdejóhogyvégeminekhallgattammegintmásra" könyvet itt most kihagynám a felsorolásból, némelyik olyan uncsi volt, max figyelmeztetésként érdemes felsorolni, nehogy belefussatok... Na akkor néhány kedvencem és a többi utóbbi olvasmány (már ugye amit nem a kölköcskéknek olvasok, hanem magamnak esténként forró vízben pihengetve)
  • Orson Scott Card: Ender´s game (és a folyatásai: Ender´s shadow; Shadow puppets, Shadow of the Hegemon, Shadow of the Giant, Speaker for the dead, Xenocide, Children of the mind) És most rendelem a 2 legújabbat az Ender in exile és a War of Gifts címűt, remélem gyorsan jönek! Ja, magyarul anno 3 rész megjelent még tán Galaktika kiadónál, Végjáték, A holtak szószólója és Fajirtás címeken... Sajna a jogdíjat hosszú időre vette meg a kiadó, pénze nincs és szándéka se volt újranyomni, viszont addig más se adhatja ki, így a kutya nem töri magát a folytatások kiadása ügyében (egyszer anno lekáderoztam...). (http://www.hatrack.com/ OSC oldala)
  • Tolkien: Lord of the rings. No igen ez is örök kedvenc sokszorolvasós... látszik is hogy rongyolódik erősen... A zuracskám hozta egyik útjáról ajándékba. Nem nagyon porosodik, nincs ideje, évente 1x minimum kiolvasom.
  • Clive Barker: Coldheart Canyon. Hááát érdekes, szokatlan, izgalmas, néhol brutális, és persze barkeres de nagyon.
  • Michael Chrichton: Prey. Aki most akar elkezdeni nyelvtanulás miatt olvasni, az ő könyveit ajánlom leginkább! Nem ír féloldalas körmondatokat, nem kell több ezer szót tudni, tényleg sikerélmény amellett hogy nagyon jó könyvek. (Na pl az E.T. eszébe se jusson kezdőnek... ha nem láttam volna a filmet, sok helyen sejtésem se lett volna miről szól...igaz 9 éve olvastam, először és utoljára, de el is ment tőle a kedvem, pihenni fog még a polcon pár évet garantáltan).
  • És amiket egészen tutifix hogy idén (is) el fogok olvasni: OSC-Fáklya, Crystal City Pastwatch, Magic Mirror, Jókai: Az arany ember, Gárdonyi: A láthatatlan ember, Chrichton: Next... és gyűlik szépen a kívánságlista is (csak ne lenne olyan messze a könyvesbolt...)
Tanárnéni jelentem a házi kész, tovább is passzolom... Szabályok: 1. Írd le annak az öt könyvnek a címét, amit 2008-ban olvastál. 2. Nevezz meg öt embert, és értesítsd őket. 3. Linkelj vissza erre a bejegyzésre. Én sem vagyok kevésbbé kíváncsi mint Zsu, úgyhogy nem ússzátok meg: Hajni, Kriszta, KissZsuzsi, Kinga, Ibbi

2 comments:

vezsuzsi said...

Drágaság vagy! 5-ös!!

Kinga said...

Köszönöm a megtiszteltetést, igyekszem megfelelni neked :)

Search This Blog